20 praktikus tanács 20 év alatt Amerikából 2. rész
Kövess minket:
Szakértő:

Sólya Bea
Motivációs előadó, Író, Lifestyle coach

Az alábbi 20 praktikus tanács a 20 Amerikában eltöltött évem alapján kialakult életstílusom alapfilozófiáját képezi. Szándékom segítségedre lenni abban, hogy egyre tudatosabban lásd, hol vagy jelen pillanatban az életben, és hogy igazából hol akarsz lenni.

Természetesen befolyásolta a személyiségem fejlődését az amerikai életstílus, és az itt eltöltött 20 év. A környezetünk programozó hatással  van ránk. A kollektív életstílus, a személyes szokások, a társadalmi elvárások, a média, a gazdasági helyzet mind-mind befolyásoló hatással van arra, hogy kivé válunk, hogyan gondolkodunk és mekkorát álmodunk. Fontos, hogy tudatosan irányítsuk ezt a programozódást, és ne engedjünk teret, ne adjunk energiát olyan tapasztalatok manifesztálódására, amelyek hátráltatják a céljaink elérését és a vágyaink megtapasztalását. Mi a távolság az álmaid és a realitásod között? Minden azzal kezdődik, hogy őszintén ránézel az életedre, és azt mondod; “Elég volt, ez így nem működik tovább, magasabb szinten kívánom megtapasztalni Önmagam.” Mit tegyek? Az alábbi 20 praktikus tanács második 10 pontja szuper kiindulópont a céljaid realizálására és az áloméleted megteremtésére. A cikk első részét itt olvashatod el, ha még nem találkoztál vele.

 11. Az 5 legszorosabb kapcsolatod összessége vagy

Nézd meg azt az 5 embert, akivel a legtöbb idődet töltöd. Tetszik, ahogy élnek, becsülöd, amit képviselnek, vágysz arra, hogy Te is úgy éld az életed, mint Ők? Válogasd meg, hogy kikkel veszed körül magad. Jogod és felelősséged pozitív emberekkel tölteni az idődet, akik hisznek benned és inspirálnak azzal, ahogy élik az életüket.

12. A kikapcsolódást, nyaralást elsőnek vezesd be a naptáradba!

Túl gyakran fogy el a pénz, az idő vagy az energia arra, hogy saját magunk örömét megtapasztaljuk. Mások kívánságainak, szükségleteinek kielégítésével felhasználódnak az energiaegységeink, amiket egyébként a saját örömeink megtapasztalásaira kellene fordítanunk. Igen, önzőségnek hangzik, de gondolj csak bele, hogyan adhatnál, ha nincs mit adnod? Ha “üresen futsz”, akkor rövid időn belül rezisztenssé válsz az örömadásra. Ne érezz bűntudatot amiatt, hogy a saját szükségleteidről gondoskodsz először. Tudod, a repülőn is először saját magadra kell feltenni az oxigén maszkot, utána a melletted ülőre! Töltsd fel az éléstáraidat, hogy örömmel tudj adni! A nyaralásodat, síelésedet, túrádat, masszázsodat elsőnek írd be a naptáradba!

13. Tartsd fókuszod a célodon!

Milyen célt tűztél ki január elsején magad elé? Előfordul, hogy januárban felállítasz egy célt, amit mindenképpen el akarsz érni, és márciusban már nem is emlékszel rá. Ha nem emlékezteted magad állandó jelleggel a célodra, akkor a mindennapok tennivalója felmorzsolja az erődet és az energiádat.

Fotó forrás: pixabay.com
Fotó forrás: pixabay.com

Először is tudnod kell, hogy hova tartasz, mi a célod, mi tesz boldoggá, minek van jelentősége az életedben. Amikor ezt kristályosítottad, akkor ezt a célt minden nap a szemed előtt, a fókuszodban kell tartanod. Minden nap kell valami apró lépést tenned, ha más nem, mentálisan, vizualizálva vagy egy imával. Minden nap energiát kell fektetned az álmod manifesztálásába.

14. Nézz szembe a félelmeiddel!

Az életünk legvégén bizonyítottan azokat a dolgokat bánjuk meg, amiket nem tettünk meg, amiket nem valósítottunk meg. Az elhalasztott esély, és a kihasználatlan lehetőség fájdalma a legmélyebb. Annak érdekében, hogy elkerüld ezt a “megbánásélményt” az életed végén, nézz szembe a félelmeiddel MOST! Azokkal a bénító, fájdalmat és megaláztatást kreáló félelmekkel, amelyek megfosztanak az álmaidtól és a boldogságodtól. A félelem egy érzelem, és ettől nem kell félni! Meg kell élni, át kell magadon engedni, hagyni kell, hogy átalakulhasson tettrekészséggé és életerővé. Eddig futottál a félelmeid elől. Ma fordulj szembe velük, és vedd vissza a hatalmat az életed felett!

15. Légy alázatos!

Az egyik legnagyobb “leckém”, amire az amerikai kalandom tanított, az alázat, ami kemény falat az egónak, hiszen az alázat az ego halála. Az alázat a teljes megadás. Amikor beismered, hogy Te magad része vagy egy Egésznek, amely mindent irányít (a szívverésedet, a természetet, a bolygókat), akkor megérted, hogy az egyetlen út a boldogságod felé az, ha meghajtod fejed ez előtt a Kreatív Intelligencia előtt, és megadod magad a magasabb rendű szabályoknak és törvényeknek. Meg kell hoznod a döntést; árral szemben haladsz, vagy megadod magad, és alázattal telve éled az életed.

16. Add meg magadnak az engedélyt!

Olyan, mintha sokan arra várnának, hogy valaki megadja nekik az engedélyt arra, hogy megtapasztalják az álmaikat, hogy végre boldogok lehessenek. Ne várj külső engedélyre, mert nem fog megérkezni soha! Nem fog leszólni az Égből egy hang, amely azt mondja, hogy “Itt az idő, éld az álmaidat most!”. Tudatosan add meg magadnak az engedélyt MOST a boldogságra, az egészségre, a gazdagságra és a legrejtettebb vágyaid megtapasztalására.

17. Ne engedd, hogy a korod megállítson az álmaid realizálásában!

Legnagyobb megdöbbenésemre több barátomtól is vigasztaló szavakat kaptam a 40. születésnapomra. Pl.: “Nem olyan rossz 40 felett sem.” vagy “Ne aggódj, lesznek azért még szép napjaid.”. Nem tudtam, hogy nevessek-e vagy sírjak attól, hogy az emberek mentális határokat szabnak, és korhoz vagy más baromsághoz kötik a boldogságot, az életerőt, a vitalitást.

Fotó forrás: 3.bp.blogspot.com
Fotó forrás: 3.bp.blogspot.com

A mosolygás után a másik óriási különbség, hogy Amerikában a 40-es nők virágoznak, és köztudottan szuper életerővel rendelkeznek. Már megvan a bölcsességük az élethez, virágzik a testük és a szexualitásuk is. Veszélyes páros! 😉 Megjegyzem, az én nagymamám 87 évesen is csodálatra méltó, gyönyörű nő! Minden kornak megvan a szépsége. Ez nem csak klisé! Találd meg, hogy mi a Te jelenlegi korod szépsége, és azt tartsd a fókuszodban!

18. Tervezd meg a napjaidat – legalább előző este!

Tapasztaltad már, hogy annyi tennivalód van, hogy azt sem tudod, hova rohanj, és csak peregnek-peregnek az órák, Te azonban nem haladsz a teljesítésükkel?  Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül! Ha nem irányítod a napjaidat, akkor a napjaid fognak irányítani Téged! Ha nincs konkrét terved, akkor mások tervei fogják feltölteni az idődet. Fontos, hogy előző este megtervezd a napod. Tölts legalább 5 percet azzal, hogy átgondold és leírd, hogy mit akarsz teljesíteni, elvégezni, elkezdeni, befejezni.

19. Földeld magad!

Mennyire vagy tudatos és JELEN az életedben? Naponta hozol tudatos döntéseket, amelyek a céljaidhoz közelebb visznek, vagy éled az életed a szokásaid és a félelmeid rabjaként? Dolgozz azon, hogy felébredj, és hogy éber maradj! A földelés fontos lépése a tudatossá válásnak, hiszen lehetőséget ad, hogy érezzük magunkat a jelen pillanatban. Földelhet egy fa átölelése, a jéghideg vízbe ugrás, egy pohár víz, kristályok, de egy egyszerű mély lélegzet is. Tedd napi szokássá a tudatos kapcsolatteremtést a Földdel, hogy állandóan tudatában legyél a jelenlévő érzelmeknek, és hogy folyamatos lehessen az energia utánpótlásod!

20. Tisztázd le magadban – KRISTÁLYOSÍTSD az értékrendszeredet!

Mi az, ami elfogadható számodra, és mi az, ami nem? Milyen sztenderdek szerint akarod élni az életed? Hogyan akarod reprezentálni Önmagad a világban? Állítsd fel az egészséges határaidat, melyeken belül boldogan, magabiztosan élheted és élvezheted az áloméleted! Az életed minőségét a gondolataid minősége, az érzelmi intelligenciád, a szokásaid és rituáléid határozzák meg. Minden, amit megtapasztalsz a fizikai valóságban, először mentális szinten az elmédben jelenik meg. A belső világod kerül kivetítésre a külső realitásodban. Ha meg akarod változtatni a jelen valóságodat, akkor kezdd a gondolataidnál és az érzelmeidnél. Ez az egyetlen módja a maradandó változás megteremtésének.

Ha szeretnél bővebb információt az áloméleted megteremtésének lépéseiről tarts velem az Online Feminakadémia tananyagmegosztó portálján, és induljunk el együtt egy csodálatos úton, ahol a végcél a vágyaid megtapasztalása és az életfeladatod kinyilatkoztatása lesz.

Sólya Bea
Lifestyle coach